РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Задържаха мъж за грабеж във Ветрен

Публикувано на:

Окръжна прокуратура–Стара Загора наблюдава досъдебно производство за грабеж, придружен с нанасяне на средна телесна повреда, в мъглижкото село Ветрен – престъпление по чл. 199 ал. 1 т. 3 от Наказателния кодекс. За извършеното деяние е задържан 29-годишен мъж.

Предстои той да бъде привлечен като обвиняем и задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.

До момента е установено, че към 01,00 часа тази нощ, мъжът отишъл до къща в село Ветрен, където живеели мъж на 71 години и жена на 69 години. Той проникнал в дома през прозореца на банята, докато двамата спели. Нанесъл им множество удари по главите и телата със стол, като настоявал да му предадат наличните си пари. Пострадалите му заявили, че нямат пари, след което мъжът взел мобилните им телефони и избягал. Бил е подаден сигнал в полицията. Двамата пострадали  са настанени в старозагорската болница. След лекарски преглед е установено, че мъжът е бил в тежко състояние - с черепно-мозъчна травма, като в момента е стабилизиран. Няколко часа по-късно нападателят е бил установен и задържан.

За това престъпление законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ от 5 до 15 години, като съдът може да наложи и конфискация до една втора от имуществото на виновния. Мъжът е бил осъждан преди за същото деяние.

Предстои Окръжна прокуратура–Стара Загора да изготви искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“.  

Вижте още