РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Бойко Борисов в Стара Загора: Резултатите от изборите трябва да накарат всички да се смирят, хората вече са уморени

Публикувано на:

Резултатите от изборите трябва да накарат всички да се смирят, както сме се смирили и ние. Хората вече са уморени, уплашени. Това заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов, който посети храма "Свети Игнатий Старозагорски" и получи от старозагорския митрополит Киприан ордена "Св. Игнатий Старозагорски“, за финансовата подкрепа за изграждането на църквата. Председателят на ГЕРБ посочи, че войната в Украйна е все по-жестока и все по-страшна, нуждаем се не само от правителство и парламент.

„Ние сме спечелили изборите и предлагаме да има правителство, а те имат право на избор. Затова и тези неутрални хора - Плевнелиев, Паси ги избрахме, за можем да подпишем един документ за честни политики, по които можем да намерим единомислие и да прекараме държавата през кризата“, коментира Борисов и посочи, че контактната група ще разговаря с всички партии.

Според лидера на ГЕРБ е грешка, че партиите отново започват да говорят предизборно. Изборите са състезание, което като свърши и народът се произнесе, партиите трябва да намерят начин да управляват.

„Ако се произведат нови избори, какво? Пак същото ще се получи. Само че народът ще бъде много зле. Затова ние им казваме - поставете си условията на тази контактна група и през нея да преговаряме. Аз в ГЕРБ дори не мога да намеря хора, които да преговарят, защото ги мразят“, обясни още Борисов. Той показа нагледно и друга опорка на Промяната, която е рухнала и обясни причините за инфлацията и спада на БВП: "Ето - прочетете - кога е била България по-добре - при ГЕРБ или при Промяната? Когато фактите говорят, и те си мълчат. Затова е най-добре да спрат предизборното говорене".

На въпрос кой ще бъде премиер, Бойко Борисов заяви: "В момента има над 200 човека, които са готови да бъдат премиери. След Кирил Петков всеки би могъл да е премиер".

"Машините са пипани 100%. Аз се надявам днес Централната избирателна комисия да ме опровергае и да разреши на компютърните специалисти от всяка партия да отидат и да видят какво става със софтуера, когато имаш код. Нека отворят и да погледнат, за да нямаме тези съмнения - 70 000 да отидат до урните само и само за да натиснат копчето: "Не подкрепям никого", коментира още Борисов.

На въпрос дали би управлявал с „Възраждане“, Борисов заяви, че "с голямо уважение се отнасяме към тях и много по-лесно би се работило с тях, но проблемът там е идеологически". Запитан дали е вярна тезата, че "правителството минава през "Български възход", председателят на ГЕРБ отговори: "Аз съм работил в коалиции. Но разликата между първия, третия, четвъртия беше 100 депутата. Как малка партия, избрана с гласове по-малко от разликата между нас и ПП, как Стефан Янев ще дойде и иска от големите партии подкрепа за политики? Колкото и да не ни харесва, ПП, ГЕРБ, ДБ, ДПС, Стефан Янев - различни политики, с които да минем зимата".

Вижте още