РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Ивайло Крачолов: Започват процедури и ремонти на пътища в общината, за които се чака от години

Публикувано на:

„Най-голямото финансиране за  основен ремонт на IV-класен  път за последните 40 години в община Чирпан е  за реконструкцията на пътя Винарово – Могилово. Средствата ще се получат през бюджета на МРРБ, реши правителството в края на м. септември. Сумата от близо 1 млн. 980 хил. лева се очаква в Общината като първи транш, а остатъкът - през 2023г. , каза кметът Ивайло Крачолов. Финансирането е в размер на 3,934,174 лв.  В момента тече процедура за избор на изпълнител  за дългоочаквания ремонт на участъка от път SZR1226. По думите на Крачолов това е резултат от  шестмесечните усилия на  общинското ръководство и експертите в администрацията, както  и доброто взаимодействие с институциите в България. Ако процедурата  няма обжалвания и атмосферните условия позволяват реконструкцията да започне през зимните месеци, то тя може да приключи към средата на следващата година, прогнозират от общинското ръководство.

В понеделник, 10 октомври, започва изкърпването на пътя от чирпанското село Димитриево в посока Стара Загора. Ремонтът е със средства от капиталовата програма, актуализирана с бюджета през м. август от местния парламент. Около  1 500 кв. м. от  асфалтовите платна  ще бъдат възстановени за първи път от десетки години. Същевременно започна ремонт и на пътя Димитриево – Димитровград със средства от бюджета на съседната община. Това стана възможно след  разговор на  Крачолов  с кмета на  Димитровград.

В момента в Община Чирпан подготвят документацията за кандидатстване по мярката 7.2. на ДФЗ за част от трасето на пътя Чирпан – Ценово. Възможността на фонда е  финансиране до 3 млн. лева – сума, която би покрила  до 4-километрова отсечка от разбитата пътна инфраструктура  от околовръстния път на Чирпан към Ценово.  Или това е  най-тежкият участък по изчисленията на  общинските технически служби.

Вижте още