РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Половин година затвор за надрусан водач

Публикувано на:

По досъдебно производство на Районна прокуратура-Стара Загора е осъден 29-годишен мъж. Той е признат за виновен за това, че на 16 август, в гр. Стара Загора, е управлявал лек автомобил, марка „Ауди А6“, след употреба на наркотично вещество – метамфетамин, установено по надлежния ред с техническо средство, като деянието е извършено повторно  - престъпление по  чл.343б ал.4 във вр. ал.3 от Наказателния кодекс.

Районен съд-Стара Загора е наложил на мъжа наказание от 6 месеца лишаване от свобода при първоначален „общ“ режим, глоба в размер на 500 лева и лишаване от право да управлява моторно превозно средство за срок от 1 година. Наказанието е по споразумение, одобрено от Районен съд – Стара Загора. 

На 16 август, около 14.30 часа, полицейски патрул спрял за проверка лек автомобил, марка „Ауди А6“, управляван от мъжа. Той се движел по бул. „Св. Патриарх Евтимий“. Водачът бил тестван за употреба на алкохол и наркотични вещества. Първият тест бил отрицателен, а  вторият дал положителна проба за употреба на метамфетамин.

Мъжът е наказван по административен ред за управление на МПС без валидно свидетелство и за други нарушения по Закона за движение по пътищата. През март 2022 г. е бил осъден условно за същото по вид престъпление - управлявал моторно превозно средство след употреба на наркотично вещество. Предстои да бъде постановено да изтърпи и отложеното наказание.

Определението на съда е окончателно.

Вижте още