РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Моята кукла-моят приказен свят - изложба в операта

Публикувано на:

Държавна опера-Стара Загора организира изложба под мотото „Моята кукла-моят приказен свят”, която ще бъде подредена и аранжирана с експонати, предоставени от публиката. Експозицията ще бъде открита на 17 ноември във фоайето на Операта – през антракта  на премиерата на оперно-кукления спектакъл на операта „Фауст” от Шарл Гуно, с която стартира 52-то издание на Фестивала на оперното и балетното изкуство.

Впечатляващата нова продукция на операта „Фауст”, в която на сцената отново ще се изявят оперни певци и кукли във вълшебен дует, е вторият съвместен проект на Старозагорската опера и Държавния куклен театър-Стара Загора и романтичен повод за оформянето на изложбата с кукли.

Всеки зрител, съхранил свой свиден спомен от детството  и желаещ да изложи своята любима кукла/кукли  във фоайето на Старозагорската опера, ще бъде специален участник в оформянето на колекцията.

Куклите се приемат в Билетния център до 11 ноември включително, с надпис с името на притежателя и телефонен номер за връзка. Изложбата ще бъде достъпна по време на целия фестивал от 17 ноември до 2 декември и след неговото закриване зрителите ще си получат куклените експонати обратно.

Вижте още