РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Помощ - косопад! Как да имаме здрава, бляскава и плътна коса?

Публикувано на:

На всяка от Вас й се е случвало да отиде при любимата си фризьорка и да сподели, че има обилен косопад. Отговорът може да е "Спокойно, сега е есен’’, а Вие да си мислите тази есен продължава вече две години в косата ми. Във фризьорските салони може да намерите изобилие от терапии и ампули против косопад, но няма да е достатъчно, ако не полагате усилия и вкъщи.

Косата е короната на всяка жена и затова искаме тя да е здрава, бляскава и плътна.

Как да спасите косата си от косопада?

Има много фактори за появата на косопад при жените и много често те са на емоционално ниво. Косата и кожата на лицето първи ни показват, че се нуждаем от спокойствие и прочистване на организма.

Започнете промяната отвътре навън.

Заменете лошите навици с добри такива. Ако пушите, може да намалите цигарите и да ги замените с полезни храни. Ако сте започнали диета, Вие стресирате тялото си и това се отразява на косата. Ако пиете алкохол, спрете го или го намалете до една чаша на ден.

Балансираното хранене е основен фактор за красива и здрава коса. Яжте повече ядки, плодове, зеленчуци, яйца, за да подхранвате косата с витамини и минерали. Пийте по минимум два литра вода на ден, за да хидратирате тялото и косата си. 

В днешното забързано ежедневие постоянно сме изнервени и неспокойни, затова отделяйте по 10 минути на ден за себе си. Излезте навън без цел, без да мислите след тези 10 минути кое по-напред да направите. Отделяйте време за спокойствие, за да Ви благодари косата ви дълго време.

Почистване на скалпа

Косопадът може да се повлияе добре, ако редовно масажирате и почиствате скалпа. В домашни условия може да си забъркате скраб за скалп сами и да го използвате всяка седмица, за да почиствате натрупаните замърсявания, които само с шампоан не можете да измиете.

Необходими са Ви:

1 с.л. сода бикарбонат

1 с.л. канела

1 с.л. зехтин или рициново масло

Масажирайте получената смес с главата надолу, за да засилите притока на кръв към скалпа, оставете да действа 45 минути и след това измийте. С този скраб ще засилите растежа на косата и ще намалите косопада до месец. Косата Ви ще се омазнява по-рядко, защото замърсяването ще се натрупва по-бавно по скалпа.

Правете масаж на скалпа си ежедневно. Това ще донесе спокойствие за ума Ви, по-добра циркулация на скалпа и фоликулите ще могат да дишат.

Използвайте шампоани без сулфати и парабени. Не използвайте шампоан за косопад на всяко миене, защото те изсушават косъма. Задължително използвайте маска за коса от ушите надолу по дължината. Използвайте меки ластици за коса и не носете силно стегнати опашки, защото така накъсвате косата си от върха.

Самочувствието на мъжете и жените се влияе от външния вид на косата, затова започнете промяната от днес. С постоянство и желание ще се преборите с косопада, а борбата с него може да промени лошите Ви навици и самите Вас.

Автор: Симона Бориславова (Салон за красота Secrets of beauty)

Вижте още