РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Край на "безцелните" пътувания

Публикувано на:

Вече е в сила заповедта на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев, с която се преустановяват посещенията на паркове, градинки, детски площадки и други отворени обществени места. Собствениците на домашни любимци ще могат да ги извеждат в обособените за животни места в парковете. Условието обаче е да не се струпват на групи.

На входовете на областните градове са изградени пропускателни пунктове, през които ще могат да преминават само хора, които пътуват по работа, по медицински причини или се предвижват към дома си или постоянен адрес. Мярката се въведе, за да се ограничат безцелните пътувания.

Гражданите ще имат до 48 часа, за да си набавят необходимите документи. Поради въвеждането на мярката в петък следобед министър Маринов обеща, че ще бъде въведен и допълнителен гратисен период.

На лицата до 60-годишна възраст е забранено да посещават хранителни магазини във времето от 08:30 до 10:30 часа. Всички лица над 60-годишна възраст е добре да посещават магазините именно в този часови диапазон. 

Ако от новите ограничения няма ефект, те ще да бъдат допълнително затегнати. 

Вижте още