РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Корнелия Нинова: Имаме готови решения как да преведем страната през кризата

Публикувано на:

Ръст на цените, инфлация, доходи и кокретните мерки, с които страната и гражданите да бъдат преведени през очакваните тежки зимни месеци. Това са основните въпроси, които поставят хората при срещите си с кандидатите за народни представители от Коалиция "БСП за България", коментира в Стара Загора лидерът на левицата Корнелия Нинова.

"Ние сме готови с ясни и конкретни отговори, и възможните решения, които изпитахме в редовния кабинет. Искаме още в началото на октомври да започнем с налагане на таван на цените. Това е един от начините да овладеем инфлацията. Настояваме за изземване на свръхпечалбите на енергийните дружества и справедливото им преразпределение към хората и към фирмите. Втората ни задача е увеличаване на доходите. Предвиждаме преизчисление на пенсиите, увеличаване на вдовишката надбавка, увеличение на минималната работна заплата на 850 лева, безплатни лекарства за деца и възрастни, безплатни учебници до 12 клас. Оставихме хазната с 9 милиарда лева и излишък от 1,5 млд.. Има пари за тези неща", обясни Нинова.

Тя припомни, че през февруари беше замразена цената на тока за домакинствата, а всички предложения на БСП са изпитани във времето. 

"Ние сме предвидими, предсказуеми, ясни и последователни. Бяхме социалния стълб в правителството и социалната политика остава наш приоритет. Без социална партия в следващия парламент хората трудно ще изкарат зимата", категорична е Корнелия Нинова.

Тя допълни, че ниската избирателната активност води до повече партии в парламента, което от своя страна означава парламентарна нестабилност. Нинова призова да се гласува за сигурност, стабилност, за партии, които са се доказали във времето. 

Корнелия Нинова категорично отхвърли бъдеща коалиция с ГЕРБ, ДПС и Възраждане.

За "БСП за България" има три важни неща при евентуални разговори за съставяне на кабинет - разграждане на досегашния модел на управление, спиране на корупцията и недопускане България да бъде въвлечена във война.

На предстоящите парламентарни избори, Коалиция „БСП за България“ е под номер 28 в бюлетината.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Платена публикация

Вижте още