РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Близки и приятели на Стамбето се събраха пред съда в очакване на справедливост

Публикувано на:

Близки и приятели на убития Станимир Иванов - Стамбето се събраха пред съда в очакване на справедливост. Той бе убит в края на март миналата година в заложна къща в центъра на Стара Загора.

Тази сутрин започна делото срещу обвинения за смъртта на Стамбето Владимир Василев.

Майката на Станимир, Стамена Пантелеева коментира, че „това не е протест, а мирно събиране в очакване на справедливост. Ние вярваме, че съдът ще наложи най-тежкото наказание, но сме тук, защото имаме опасения, че убиецът, който е под домашен арест, си излежава присъдата в небивал комфорт. Това ни притеснява, че той може да си остане на свобода. Аз протестирам срещу домашния арест на Владимир, срещу тази мярка“, добави майката.

"Владимир Василев се разхожда из града, ходи на зъболекар, живее си в имението. Преди седмица, съвсем случайно се видяхме. Започна да ни заплашва, че ще убие най-добрия приятел на Станимир, който също е свидетел, да внимаваме какво говорим. Подадохме сигнал на тел. 112 и пуснахме жалба", разказа приятелката на Станимир Десислава Николова. 

Станимир Иванов работил от няколко години за обвиняемия, който е собственик на фирмата. Убийството е извършено със законно притежаван пистолет.

На  10 юли Пловдивският апелативен съд освободи от ареста обвинения в убийство Владимир Василев и промени мярката му на "домашен арест". Апелативният съд е преценил, че Василев действително е съпричастен към престъплението, в което е обвинен, а именно за  предумишлено убийство, което се наказва  с лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна. Според състава, променил мярката, предвид срока на задържане на подсъдимия, опасността той да се укрие или да извърши друго престъпление е намаляла.

Вижте още