РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Александър Сиди: Договорките вече са направени в някое посолство

Публикувано на:

Изумен съм, че на тези избори ще има хора, които ще гласуват за всички партии, на които социолозите дават влизане в парламента, коментира в Стара Загора съпредседателят на ВМРО Александър Сиди.

„След броени месеци ще закрием тецовете, това е договорено от четворната коалиция. Винаги отстрани стои и това, което Борисов не направи в енергетиката. Тези партии имат наглостта да раздават флаери, докато ние плащаме високите сметки за ток, газ и храни. Ще бъде изумително, ако в Стара Загора има дори един глас за тези измамници“, каза Сиди. Той припомни, че в Европа масово се откриват въглищни централи.

„2027 или 2028 година ще се закрие единият блок на АЕЦ, след което ще закрием комплекса „Марица изток“ и ще заживеем добре. Какво ще правим 2030г. без евтината енергия на АЕЦ и ТЕЦ? Ще купуваме ток от съседите? До това ни докараха управляващите през последните години“, допълни Александър Сиди. Съпредседателят на ВМРО изрази съжаление, че по време на коалицията си с ГЕРБ не са успели да ги водят към правилните решения, както и че не е започнало изграждането на Белене.

„Важните въпроси трябваше да бъдат тези, но от билбордовете виждаме друго. Ние увеличихме пенсиите, а не Промяната или БСП. Ние въведохме данъчни облекчения за хората, но за измамниците, истината няма значение. Това е резултатът от едномесечната кампания – ние не чухме как българските граждани ще живеят добре. Надявам се, че в неделя хората ще накажат тези партии“, каза още Сиди.

Той прогнозира, че вече има модел на управление, договорките са направени в някое посолство – най-вероятно американското.

"Очаквам, че има план за ново управление. Едно ужасяващо евроатлантическо правителство, управлявано от Америка. Ако България влезе в този капан, ни чакат още по-тежки години".

Сиди коментира и демографската криза в България.

„Единствената демографска мярка до момента са данъчните облекчения и това е наше дело. С много млади хора разговаряхме в хода на кампанията – те искат сигурност и доходи. Какво пречи в първите си 24 месеца младият човек да не плаща данъци? Така ще получава по-високо възнаграждение, ще е привлекателен за наемане от бизнеса. Какво пречи да се отпускат нисколихвени заеми или облекчения за придобиване на първо жилище? Какво пречи 10 или 15% от заема за нов апартамент да се поема от държавата – при първо или второ дете? Ако ВМРО се върне в НС, ние ще направим това“.

Монополът върху цените може да бъде спрян, но държавата не иска. Какво пречи България да спре да изнася евтиния ток от АЕЦ, а да изнася зеления скъп ток? Държавата трябва да се върне на мястото си, защото към момента отсъства, каза още Сиди.

Той коментира и мигрантския натиск.

„Колкото и да се подиграваха на стената, сега виждаме, че навсякъде има такива. Политика по нулева миграция означава да пратят на границата всеки, който може да държи оръжие. Проблемът е, че това е бизнес. Бизнес, който уби двама полицаи. Този бизнес, който българските власти управляват, се опита да убие вчера в центъра на София. По наше време армията беше на границата. Тя пазеше страната. Оградата е възможно най-добрата, ако някой се съмнява в корупция, нека да я докаже. Съоръжението е собственост на областните управители. Трябва бързо и лесно държавата да се справи. Този натиск не е от вчера, но когато ВМРО беше в управлението, мигратнският натиск го нямаше. Границата днес не се пази“.

 

Вижте още