РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Графичен форум 2022 организират през октомври

Публикувано на:

Национална изложба „Графичен форум 2022" ще се състои в Стара Загора през октомври. Желаещите да участват е необходимо да изпратят своите графики на адрес - гр. Стара Загора, ул. "Лубор Байер" №2, Изложбена зала "Байер". Работното време на художествения салон е от 10.00 до 18.00 часа с почивни дни неделя и понеделник. В статута на събитието е записано още, че авторите покриват за собствена сметка разходите по транспортиране - както за изпращане, така и за връщане на картините. Приемат се до 3 бр. графични творби на автор, във всички графични техники, без ограничение в размера на творбите. Рамкирането на творбите не е задължително и е по преценка на автора. Ако творбите не са рамкирани и са в различен размер от 50/70 см или 100/70 см, авторът се задължава да ги изпрати във вид подходящ за експониране. Важно е да се постави още името на автора, произведението, техника, година и цена - на гърба на всяка картина, долу в ляво, изписани на лист. Кандидатите за участие в изложбата могат да изпратят своите работи до 28 октомври. 

Откриването ще се състои на 1 октомври, от 18.00 часа, в изложена зала „Байер". 5-членно жури ще заседава след това. Ще бъдат връчени и три парични награди, като всеки награден автор поема ангажимент да предостави на Община Стара Загора по една графична творба на стойност колкото наградата. Експозицията ще бъде на разположение в залата до 30 ноември, а връщането на творбите, които не са били оставени като дарение на старозагорската галерия, ще бъдат върнати до месец след това. Целта на изложбата е да се популяризира графичното изкуство, но и да се подпомогне българското съвременно художествено творчество. 

Форумът се провежда за шеста поредна година под липите. Организатори са СБХ – Стара Загора, с подкрепата на Община Стара Загора. 

Вижте още