РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Студенти от ТрУ откриват изложба

Публикувано на:
На 23 септември от 18.30 ч. в Градска художествена галерия Стара Загора, в рамките на 17-то поредно издание „Нощ на изкуствата – Стара Загора 2022", ще се открие изложба „Перспективи". Тя включва авторски плакати на студенти от специалност „Педагогика на обучението по изобразително изкуство и графичен дизайн" в Педагогически факултет на Тракийския университет. Изложбата се осъществява с финансовата подкрепа на Община Стара Загора и е част от Културния календар на града.  

Всички 57 плаката, представени в експозицията, имат силни послания, показват емоция и разкриват много идеи. Няма да оставят безразличен нито един зрител: плакатите са навсякъде около нас и дали ги забелязваме или не зависи от тяхното визуално въздействие.

Плакатите в изложбата, като теми и концепции, ни помагат да разберем повече за глобалните цели на човечеството, които вълнуват съвременните поколения графични дизайнери, но част от тях показват и редица свободни творчески експерименти.

Визуалното въздействие е подсилено от използването на нетрадиционен експозиционен дизайн, който ще преобрази една от залите за временни изложби на Галерията. Студентите Меглена Колева (4-ти курс) и Джулиана Гутова (3-ти курс) на специалност ПОИИГД са водещи в реализирането на цялостния графичен и пространствен дизайн на изложбата.

Откриването на изложбата е със свободен вход. Тя може да бъде разгледана до 8 октомври.

Към събитието във Фейсбук: https://www.facebook.com/events/1071349243546891
Вижте още