РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Компютърен томограф е част от модерната апаратура в УМБАЛ

Публикувано на:

Компютърен томограф е част от модерната апаратура в УМБАЛ "Проф. д-р Стоян Киркович".

Новата апаратура бе открита с водосвет, в присъствието на зам.-министрите на здравеопазването д-р Александър Златанов и д-р Тома Томов.

Средствата за закупуването на апаратурата са от бюждета на болницата, уточни изпълнителният й директор проф. д-р Йовчо Йовчев. Стойността на новия томограф е 482 000 лв.

"Няколко пъти съм идвал в болницата, но знам, че целият персонал - лекари и медицински специалисти, полага огромни усилия за това тя да има едно високо ниво на обслужване спрямо нуждаещите се пациенти. Поздравявам и ръководството, че мисли в посока постоянно да обновява и оборудва лечебното заведение, защото виждането на здравното министерство е това: да търсим едно високо и качествено ниво на медицинско обслужване. Има нужда от подкрепа на доболничната помощ, подкрепа на общественото здраве, навременно и бързо диагностициране, адекватно лечение и добър резултат", каза зам.-министърът на здравеопазването д-р Александър Златанов.

"Новият компютърен томограф позволява за много бързо време да се извърши комплексна оценка на всички структури и тъкани в човешкото тяло, независимо дали пациентът е доведен по спешност или за планово изследване. Апаратът е последна генерация, с висока резолюция и качество на изследване", обясни доц. д-р Митко Митев, д.м., началник клиника "Образна диагностика".  Той допълни, че отделението разполага с най-модерна апаратура на европейско ниво.

Прегледът с новата апаратура става за около 10-15 секунди. 

Вижте още