РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Мая Манолова: Абсурдно е България изобщо да мисли за закриване на въглищните си централи

Публикувано на:

Абсурдно е България изобщо да мисли за закриване на въглищните централи след призивите за пестене на ток, което на практика означава режим на тока. От "Изправи се, България" настояват и Регионалните планове, и Планът за устойчивост и възстановяване да бъдат преразгледани по отношение на поетите ангажименти за затваряне на централите през 2038 година.

"Абсурдно е и това, което е залегнало в Регионалния план - в срок до 2024 година да се намалят с 40% въглеродните емисии, което пък означава затваряне на централи. В условията на газова и енергийна криза страната ни, която има печелившия отрасъл производство на ток не може да върви към затваряне на предприятия и закриване на работни места". Това коментира в Стара Загора председателят на ПП "Изправи се, България" Мая Манолова.

Според нея трябва да се върне регулирания пазар на електрическа енергия за малки и за големи фирми, за училища и институции, както и да се въведе таван на битовите сметки. 

"Абсурдно е в Плана за устойчивост и възстановяване да се залагат авантюристични проекти като този за парка с батерии. Трябва да се инвестира в инсталации и производства за улавяне и складиране на въглероден диоксид, включително в дейности по отношение на зеления водород. Трябда да гледаме напред, а не да удовлетворяваме поредните лобитски интереси на управляващите", категорична е Манолова.

Тя допълни, че трябва да има промени в управляващите коалиции в България. Според нея е време за истинска лява, социална партия, която да представлява гражданите. 

"Не трябва да има повече предсрочни избори, защото хората имат нужда от социално-отговорно правителство. Трябва да бъдат преизчислени всички пенсии към осигурителен доход 2021 година. Очакваме този път хората да гласуват полезно, за тези, които ще отстояват интересите им. Ние стоим зад повишаване на доходите, зад уязвимите групи, зад хората с увреждания, зад зелени политики", каза още Мая Манолова.

"Продължаваме всичко онова, за което говорихме и в предишните три кампании. Предлагаме спасителен план с конкретни и ясни точки. Една от тях е намаляне на цената и фиксиране на таван на цените на горивата, което е постижимо. Компенсации през зимните месеци за високите сметки, повишаване на доходите също са сред нашите приоритети. Ние не можем да приемем минимална заплата под 1260 лева", коментира водачът на листата на "Изправи се, България" в Старозагорски регион Светослав Колев. 

Той припомни, че едни от основните приоритети на партията са въвеждане на минимален облагаем доход и намаляне на последствията от действията на монополисти и колекторски фирми. 

На предстоящите парламентарни избори ПП "Изправи се България" номер 17 в бюлетината.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Платена публикация

Вижте още