РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Концертно изпълнение на Пловдивската опера закрива 50-то издание на ФОБИ

Публикувано на:

Финалният акорд на 50-то издание на Фестивала на оперното и балетното изкуство тази година ще бъде сложен с концертно изпълнение на последната опера на великия Джузепе Верди „Фалстаф“.

Промяната спектакълът на операта „Фалстаф“ да бъде заменен с концертно изпълнение се налага поради заболяване на световно признатия баритон Кирил Манолов. Неговият колега - утвърденият баритон Александър Крунев пое в последния момент ангажимента да „спаси“ представянето на „Фалстаф“ на старозагорска сцена. Александър Крунев не за първи път демонстрира своя висок професионализъм в подобни критични ситуации, а ролята на Фалстаф е една от любимите в репертоара на певеца. Последно е участвал с голям успех в постановките на Русенската и Варненската опери.

В останалите роли зрителите ще могат да видят Свилен Николов, Марк Фаулър, Александър Баранов, Момчил Караиванов, Евгений Арабаджиев, Мариана Панова, Вера Гиргинова, Елена Чавдарова-Иса. В ролята на МисисКуикли – световната оперна прима Мариана Пенчева. Диригент Павел Балев. Участват хор и оркестър на Държавна опера-Пловдив. Диригент на хора Драгомир Йосифов. Концертмайстор Мичо Димитров.

Вижте още