РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Административно облекчаване на гражданите и бизнеса обсъдиха на работна среща в Община Стара Загора

Публикувано на:

По инициатива на кмета на Стара Загора Живко Тодоров се проведе работна среща на тема „Устройствено планиране на територията. Инвестиционно проектиране и разрешаване на строителството". В обсъждането се включиха представители на Общината, териториалните администрации, експлоатационните дружества, Камара на архитектите в България и Съюза на архитектите в България. Акцент бе поставен върху възможностите за административно облекчаване на гражданите и бизнеса.

По време на срещата бяха обсъдени възможности за намаляване на нецелесъобразни съгласувания, допълнително изискване на документи – имащи отношение към инвестиционното проектиране и планиране на територията, редът за служебно съгласуване, както и безвъзмездното им предоставяне. Представени бяха и предложения от името на Мария Динева – председател на Общински съвет Стара Загора, поставени при предходна среща.

В кратък срок ще бъдат обобщени коментарите и изводите от работната среща, за да бъдат изработени в конкретни практики в полза на гражданите и бизнеса.

 

Вижте още