РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Постоянен арест за двама мъже, отглеждали марихуана

Публикувано на:

Районен съд – Казанлък взе най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо двама мъже - на 33 и 35 години, установени от органите на реда в момент, в който полагали грижи за растения от рода на коноп (марихуана).

Двамата обвиняеми са привлечени към наказателна отговорност за това, че през периода от месец юни до 8 септември в условията на продължавано престъпление, в гориста местност в землището на село Габарево, община Павел баня, в съучастие като съизвършители, са засадили и отглеждали 31 броя растения от рода на конопа.

Спрямо единия е повдигнато и обвинение за това, че на 8 септември в къща в гр. Павел баня, без надлежно разрешително, държал високорисково наркотично вещество – коноп (марихуана).

Районен съд - Казанлък прие, че събраните в хода на разследването доказателства позволяват направата на обосновано предположение, че и двамата обвиняеми са извършили престъпленията, в които са обвинени. По отношение на 35-годишния мъж съдът счете, че е налице реална опасност същият да се укрие, тъй като спрямо него има криминалистически регистрации за престъпления от общ характер. Той е пребивавал дълго време извън страната, поради което съдът намери, че е налице и реалната опасност да се укрие и да възпрепятства разследването по делото. За да наложи най-тежката мярка за неотклонение на 33-годишния мъж, съдът отчете лошите му характеристични данни - криминално проявен. Също така намери, че съществува реална опасност да извърши и други престъпления, отчитайки обстоятелството, че в дома му са открити вещи и оборудване, от което се предполага, че е имал намерение да продължи престъпната си дейност с отглеждане на растения от рода на конопа.

Определението на съда не е окончателно и подлежи на обжалване или протестиране пред Окръжен съд – Стара Загора  в три дневен срок.

 

Вижте още