РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Балетната звезда Хорхе Барани – премиер солист на Балета на Старозагорската опера

Публикувано на:

От месец септември 2022 в състава на Балета на Старозагорската опера влиза като премиер солист балетната звезда Хорхе Барани. През последните години творческите ангажименти на изключителния кубински танцьор са свързани дългосрочно предимно със САЩ. Хорхе е твърдо решен да танцува в Европа и избира за своето ново начало балетната трупа на Старозагорската опера под ръководството на Силвия Томова.

Очарователният виртуозен танцьор е познат на българската публика от впечатляващото му участие на Варненския международен балетен конкурс, където през 2016 година спечели сърцата на публиката и си тръгна със сребърен медал. Неговият дебют-фойерверк на старозагорска сцена ще се състои на 20 октомври, когато ще се превъплъти в една от най-ярките роли от световната балетна класика, изявяващи многоликия талант на Хорхе - на Базил, в спектакъла на балета „Дон Кихот” от Минкус, с който официално ще бъде открит интензивния балетен сезон 2022/2023 на Старозагорската опера.

Хорхе Барани вече е в Стара Загора и активно се включва в ежедневните класове и репетиции на талантливата балетна трупа. Готов е да води класове, да споделя своите натрупани умения и опит и да бъде опора и подкрепа на неуморната Силвия Томова и многонационалната  балетна компания на Старозагорската опера.

Вижте още