РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Слънце и дъжд в неделя

Публикувано на:

В неделя преди обяд ще преобладава слънчево време. След обяд ще се развива купеста, над югозападната половина от страната - и купесто-дъждовна, облачност, на места там ще превали и прегърми. През нощта срещу понеделник валежи и гръмотевици, на отделни места временно интензивни, ще има в Южна България. Ще духа до умерен, в Дунавската равнина – временно силен, вятър от запад-северозапад. Дневните температури още ще се понижат и максималните ще са между 24 и 29 градуса.

По северното крайбрежие през нощта срещу неделя ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. През деня ще е предимно слънчево, след обяд ще се развива купеста облачност, почти без валежи. Вятърът ще е до умерен от северозапад. Максималните температури ще са между 26 и 29 градуса. Температурата на морската вода е 24-25 градуса. 

В планините преди обяд ще преобладава слънчево време. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи, на места - интензивни и придружени с гръмотевици. Ще духа до умерен, по най-високите части - временно и силен, северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 19, на 2000 метра - около 12 градуса.

В началото на новата седмица ще бъде ветровито и сравнително хладно. Облачността ще е променлива, в понеделник на отделни места в източните и планинските райони - с превалявания. Във вторник в по-голямата част от страната вятърът ще остане от запад-северозапад, ще бъде малко по-слаб, а в Източна България временно ще се обърне от север-североизток, облачността ще бъде по-често значителна и на повече места там ще има валежи, в отделни райони - с по-големи количества. Максималните температури ще са между 21 и 26 градуса.

Вижте още