РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Красимир Вълчев, водач на листата в Старозагорски район: Стабилно и устойчиво управление след 2 октомври може да има само с ГЕРБ – СДС

Публикувано на:

Кандидатите за народни представители на ГЕРБ – СДС в Старозагорски избирателен район участваха в събрание на общинската структура на ГЕРБ в Стара Загора вечерта на 20 септември. Част от форума бяха още Живко Тодоров – член на Изпълнителната комисия на партията и кмет на общината, областният координатор на ГЕРБ Радостин Танев и общинският ръководител Емил Христов.

Пред стотиците членове и симпатизанти в Културен център „Стара Загора“ Красимир Вълчев – водач на листата в Старозагорски район – подчерта, че след изборите на 2 октомври стабилно и устойчиво управление може да има само с ГЕРБ – СДС.

Той и кандидатите за депутати – Маноил Манев, Илиана Жекова и арх. Мартин Паскалев, представиха спешните мерки за излизане от кризите, както и конкретните приоритети, с които коалицията се ангажира в рамките на 4-годишен мандат, за да възстанови стабилността, сигурността и предвидимостта в страната.

„Най-спешната ни задача е да намалим инфлацията до края на годината и ще го постигнем с работещи мерки и строг контрол. Ще компенсираме бизнеса, институциите от публичния сектор и земеделски стопани за високите сметки на природния газ и електроенергията и ще намалим цените на горивата с 1 лев, след като те поскъпнаха в резултат на лобистки интереси и посредниците на „Промяната“ – заяви Красимир Вълчев. Той добави, че образованието за коалицията винаги ще бъде траен национален приоритет и за него ще се отделят необходимите средства. Заплатите на учителите ще растат изпреварващо и ще бъдат поне 125% от средната работна заплата за страната, а на университетските преподаватели – 150%. Финансирането на сектора да достигне 5% от брутния вътрешен продукт на страната. Ще продължим да инвестираме в модернизиране на учебната база, ще обновим всички училищни кабинети и спортни площадки“ – каза още Красимир Вълчев.

Илиана Жекова заяви, че в рамките на 4-годишно управление ГЕРБ – СДС се ангажира средната работна заплата да стане 1400 евро, минималната – 600 евро и средната пенсия – 500 евро. Тя представи подробно приоритетите в социалния и здравния сектор. „Реално изпълнимата ни цел е възнагражденията за лекар и магистър-фармацевт и да бъдат в размер на 3 средни брутни заплати, за професионалист по здравни грижи – 2, за санитар – 1 средна брутна заплата. Ще реализираме множество скринингови програми за диагностика на различни заболявания“ – каза Илиана Жекова. Тя уточни, че социалната политика ще бъде справедливо насочена към хората, които реално имат нужда от подпомагане, а не от раздаване на пари на всеки – метод, който се прилага през последната година и половина.

Маноил Манев – втори в листата ГЕРБ – СДС, постави акцент върху обществения ред и сигурност и овладяване на незаконния бежански трафик. „Квартирните и автокражбите нарастват. Това означава, че престъпният контингент няма никакъв респект от системата на МВР, която след средата на 2020 г. не функционира по предназначение. Причината е, че целият ресурс на структурите на вътрешното министерство и на специализираните служби беше насочен към смачкването на ГЕРБ, но крайният резултат е, че от тези безумни действия страдат хората“ – каза още кандидатът за народен представител.

Арх. Мартин Паскалев посочи конкретните приоритети в областта на регионалната политика и инфраструктурата, като акцентира, че ГЕРБ – СДС ще възстанови безплатната програма за саниране на жилища, в това число и на обществени сгради, защото ефектът от нея е безспорен – редуциране на сметките за отопление с 30%, комфорт и приветлива визия.

„Аз съм кмет на всички хора в община Стара Загора и за мен никога не е имало значение кой каква партийна принадлежност има. Включих се в предизборната кампания чрез участието си в пресконференция заедно с Красимир Вълчев, посветена на бъдещето на комплекс „Марица изток“, защото той е от стратегическа важност не само за региона, но и за страната ни. ГЕРБ никога не се е ангажирал с крайни дати за неговото затваряне в отговор на условията на „Зелената“ сделка за намаляване на въглеродните емисии. Направиха го предходните управляващи, като предадоха комплекса срещу свои интереси в завод за батерии и заложиха в Териториалния план за справедлив преход намаляване на мощностите с 40% и съкращаване на 12 000 работни места до 2026 г. Това няма да го допуснем“ – заяви Живко Тодоров и призова да се гласува на 2 октомври с разум и сърце за тези, на които хората имат доверие, а не за добре опаковани обещания, лишени от реално съдържание.

„Днес сме още по-мотивирани да спечелим изборите на 2 октомври, защото само ГЕРБ има капацитета, опита и отговорността да ни изтласка от дъното, до което ни доведоха – само за година и половина – тези, които управляваха България“ – каза в приветствието си към присъстващите в залата общинският ръководите на ГЕРБ – Стара Загора Емил Христов.

„Кандидатите за народни представители на ГЕРБ – СДС от Старозагорски избирателен район са най-добрият отбор, не защото са наши, а защото знаят, че носят отговорността да изпълнят поетите пред обществото ангажименти, да работят за развитието на населените места, в които живеем, и на страната ни. Гарантирам, че те ще изпълнят поетите ангажименти, за да излезем от кризите и да се възстанови спокойствието и стабилността в държавата“ – каза областният координатор на ГЕРБ Радостин Танев.

На изборите на 2 октомври за ГЕРБ – СДС се гласува с № 24 в бюлетината.

Купуването  продаването на гласове е престъпление!

Платена публикация

Вижте още