РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

С какво време започва новата седмица?

Публикувано на:

Сутринта на много места в низините и котловините в западната половина от страната ще има ниска слоеста облачност или мъгла. Около обяд видимостта ще се подобрява и облачността временно ще се разкъса. След пладне ще се развива купеста, над планинските райони - купесто-дъждовна облачност, но само на отделни места там ще превали дъжд.

През целия ден над Източна България ще бъде предимно слънчево и там температурите ще са по-високи. Ще духа слаб, в източните райони - умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са предимно между 22 и 27 градуса.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са 20-23 градуса. Температурата на морската вода е 25-26 градуса.

Над планините облачността ще е значителна, но само на отделни места в масивите от западна България ще превали краткотрайно. Ще духа умерен североизточен, по високите и открити части – до силен северен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 14, на 2000 метра – около 9 градуса.

Във вторник вятърът ще остане от изток-североизток, слаб, в източните райони до умерен. Ще преобладава слънчево време, но сутринта на места в котловините и низините ще има ниска облачност или намалена видимост, а след обяд над планинските райони в Западна България ще се развие и купеста, на отделни места ще превали краткотраен дъжд.

Дневните температури ще започнат бавно да се повишават и в сряда максималните ще са предимно между 25 и 30 градуса. Ще преобладава слънчево време с купеста облачност след обяд над планините в Западна България, но с малка вероятност да превали.

Вижте още