РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Какво време ни очаква?

Публикувано на:

В събота преди обяд ще преобладава слънчево време, по-значителна ще е облачността над североизточните райони и все още ще превалява. След обяд отново ще се развива купеста облачност, но само на отделни места ще има краткотрайни валежи. Ще духа умерен, след обяд в североизточната половина от страната до силен северозападен вятър. Максималните температури ще са между 22 и 27 градуса.

Над Черноморието облачността ще е променлива, преди обяд по северното крайбрежие по-често значителна и все още ще има краткотрайни валежи, на изолирани места и гръмотевици. След обяд облачността ще се разкъсва, на места по южното крайбрежие до предимно слънчево време. Максималните температури ще са 24-27 градуса. Температурата на морската вода е около 26 градуса.

Над планините облачността ще е променлива, след обяд - купеста и на места ще има краткотрайни валежи. Ще духа умерен, временно силен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 18, на 2000 метра - 12 градуса.
     
В неделя вятърът ще се смени с изток-североизточен, ще бъде слаб, в западната половина от страната временно ще бъде и тихо. Ще има повече слънчеви часове, но след обяд на места в Западна България отново е възможно да превали. Температурите слабо ще се повишат. 

В началото на следващата седмица въздушният пренос ще остане от изток-североизток. По-значителни увеличения на облачността и валежи ще има главно в югозападната част от страната, в планинските райони са възможни и гръмотевици; в останалата част от страната ще има повече слънце. Максималните температури ще бъдат предимно между 22 и 27 градуса.

Вижте още