РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Доц. Атанас Славов, ДБ: Регионът трябва да остане енергийното сърце на България

Публикувано на:

След изборите се надявам на дясно-центристко силно реформаторско управление, в което "Демократична България" да участва. Обединението е гарант за европейското бъдеще на България и ще очертае приоритетите като активен член на ЕС и НАТО. Настояваме за максимално откъсване от орбитата на зависимостите от руските геополитически интереси. Заявката на ДБ е за отговорно управление с разум, а не с емоции, защото в кризите, пред които сме изправени, е недопустимо да си правим експерименти". Това каза водачът на листата за Старозагорски регион доц. Атанас Славов. Обединение "Демократична България" регистрира в РИК кандидатите за народни представители в 48-то Народно събрание на извънредните парламентарни избори.

Листата на ДБ включва представители на различни браншове, професионалисти в своите области. Има млади хора, които за пръв път са кандидати за народни представители - знак, че ДБ може да се обновява и да привлича с ценностите си млади, почтени, успели, ангажирани с обществени каузи хора. Важно е и, че всички те са от региона ни.

"Имаме такива индикации и се надяваме на по-добро парламентарно представителство в сравнение с миналите избори", допълни доц. Славов. Той е категоричен, че регионът трябва да остане енергийното сърце на България. "В настоящата ситуация не можем да поставяме в риск сектор енергетика, защото той е пряко свързан и с националната сигурност на държавата".

Листа с кандидати за народни представители на ДБ за Старозагорски регион:

  1. Атанас Владиславов Славов - юрист-конституционалист, преподавател по публично-правни науки в СУ „Св. Климент Охридски". Доктор по право на Университета на Глазгоу и доктор по конституционно право на СУ. Адвокат в гражданския сектоp.

 

  1. Димитър Здравков Чорбаджиев - машинен инженер по специалност „Транспортна техника и технологии" и магистър по „Технология и организация на автомобилния транспорт". От 19 години е мениджър продажби в старозагорска търговска фирма – оторизиран представител на Volkswagen. Общински съветник и председател на Постоянната комисия по общинска собственост и стопанска политика в Общинския съвет Стара Загора. Член на националното ръководство на „Демократи за Силна България".

 

  1. Теньо Димов Арабаджиев - финансист от частния сектор с опит в престижни международни компании. Има дългогодишен опит на позиции в сферата на финансовата отчетност и контрол. Завършил е Американския университет в България, Благоевград, с две специалности „Стопанско управление" и „Икономика". Член е на Асоциацията на дипломираните експерт счетовдители (ACCA).

 

  1. Ива Светлозарова Радева - Магистър по икономика от Икономически университет, Варна. Опит и дългогодишна работа непосредствено с Големи корпоративни клиенти – български и чуждестранни, включително и държавни предприятия и структури. Задълбочени познания в областта на финансовия и икономически анализ.

 

  1. Таня Койчева Андреева - лекар, специалист по педиатрия и детска ревматология. Работи като консултант към детското отделение на УСБАЛ по ортопедия „Проф. Бойчо Бойчев" и като педиатър към групова практика. Тя е лекар-доброволец към център, подпомагащ деца и семейства от малцинствени групи. От 2017 г. д-р Андреева е активист за изграждане на Национална детска болница, която да осигури възможно най-високия достижим стандарт на здравни грижи за българските деца. Носител на наградата „Златна ябълка - Герой на децата - 2018".

 

  1. Георги Колев Георгиев

 

  1. Александър Евгениев Сандев

 

  1. Николай Стефанов Петков

 

  1. Светлана Жекова Атанасова

 

  1. Надя Милчева Недялкова-Колева

 

  1. Пламен Христов Костов

 

  1. Борислав Руменов Вълчев

 

  1. Силяна Юриева Божилова

 

  1. Иван Георгиев Лапчев

 

  1. Николай Димитров Денев

 

  1. Димитър Илков Басамаков

 

  1. Методи Йорданов Маринов

 

  1. Янко Тодоров Янков

 

  1. Нейчо Колев Нейчев

 

  1. Станислав Сашков Петков

 

  1. Магдалена Владимирова Овчарова

 

  1. Румен Стефанов Димитров
Вижте още