РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Продължаваме Промяната: Териториалният план за Стара Загора трябва да бъде променен

Публикувано на:

За промяна в Териториалния план за справедлив преход на Стара Загора се обявиха съпредседателите на „Продължаваме промяната“ Асен Василев и Кирил Петков. Двамата, заедно с водача на листата на партията в Стара Загора Радослав Рибарски, бившият председател на Народното събрание Никола Минчев, бившият образователен министър Николай Денков и бившият заместник-министър на земеделието Иван Христанов посетиха Раднево и разговаряха с жители и работещи в комплекса „Марица Изток“. 

„Направихме първата стъпка и спазихме обещанието си към хората. Планът за възстановяване и развитие предвиждаше затваряне на част от капацитета тук и построяване на газова електроцентрала. Представете си как бихме изглеждали днес ако имахме още една централа, зависима от газ, и затворени мини. Абсолютно защитаваме работните места тук. Трябва веднага да започнем и инвестициите в региона по Териториалния план за справедлив преход. Ще продължим да подкрепяме българските миньори, българските енергоизточници“, заяви Кирил Петков. 

„Категоричен съм, че Териториалният план за Стара Загора трябва да бъде променен и удължен до 2038 г. Мините ще работят до 2038-а година, защото този срок е договореният с ЕК от правителството на ГЕРБ. Ще изследваме всички потенциално засегнати от промяната в работата на мините през 2038-а година – те трябва да бъдат заложени в този Териториален план, за да получат хората и бизнесът възможно най-много средства“, допълни Асен Василев.

Петков заяви, че на 2 октомври всички трябва да знаем, че България отива напред, а няма да се върне в годините на прехода отново. Като възможни коалиционни партньори той определи "Демократична България" и БСП. „Трябва да се мобилизираме, за да имаме над 121 депутата, които са независими от задкулисието“, категоричен беше бившият премиер.

„Никой отникъде не ми се е обаждал, защото всички знаят че „Продължаваме Промяната защитава българския интерес и никой не може да повлияе на партията. Изцяло сме независими от задкулисни играчи, от финансирания и от чужди сили. Екипът на ПП се увеличава като ще има повече експерти с повече бели коси, няма да са само млади".

Вижте още