РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Стара Загора посрещна турски туроператори и журналисти

Публикувано на:

16 представители на турския туристически бизнес и местни журналисти са на посещение в Стара Загора, за да се запознаят с възможностите, които имат градът и регионът за туризъм. Потенциалът на дестинацията ще представят Маргарита Крумова – началник на отдел „Туризъм и младежки дейности" на Община Стара Загора, Вени Петрова – председател на Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите в града (СХР), Олег Стоилов – председател на Търговско-промишлената палата под липите и Исмет Чавушоглу, който отговаря за направление Турция на ТПП – Стара Загора.  

„Подготвили сме за следващите три дни интересна и вълнуваща програма. Надявам се, че ще отнесете хубави спомени от Стара Загора, а те ще са ви стимул да се върнете отново", приветства гостите Маргарита Крумова.

Приветствие към гостите отправи и Олег Стоилов, който подчерта, че общата задача е мост между двете държави, подобряващ сътрудничеството между регионите в различни сфери. „Като председател на Търговската палата искам да дам акцент върху бизнес възможностите при туризма, културата и предприемачеството", подчерта той. Вени Петрова също поздрави гостите като сподели своите спомени и впечатления от първото си посещение в Турция преди години. „Сигурна съм, че ще отворите сърцата си за Стара Загора", обърна се към гостите председателят на СХР в града.

„Познавам региона, харесвам го. Сигурен съм, че при визитата ни ще можем детайлно да се запознаем с всички туристически възможности, които има тук. Организираме редовно турове до София и Пловдив, вярвам, че и Стара Загора има какво да предложи и покаже", обобщи Орхан Чеби, председател на Сдружението на туроператорите от област Тракия в южната ни съседка. „Считам, че регионът е изключително подходящ за есенен и пролетен туризъм. С връщането си в Турция ще очертаем бъдещи турове, които да реализираме тук. Прогнозираме първите да са още през октомври", каза още той.

Тридневното посещение на туроператорите и журналистите от района на северна Турция - градовете Одрин, Чорлу, Текирдаг, включва посещение на културно-исторически обекти, Операта, Зоопарка, традиционното събитие, което се провежда през почивните дни – Национален тракийски фолклорен събор „Богородична стъпка", както и на „Мидалидаре естейт" в чирпанското село Могилово. 

Вижте още