РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Село Дълбоки с нов временно изпълняващ длъжността кмет

Публикувано на:

Общинският съвет в Стара Загора се събра на извънредно заседание днес за гласуване на две предложения. Поради лични причини, избраната за ВриД кмет на село Дълбоки през месец юли Марина Станчева освободи позицията и бе гласувано поста да заеме Катя Неделчева. Тя ще бъде назначена на 19 септември до провеждането на избори за кмет на старозагорското село на 23 октомври.

С 35 гласа "за" бе подкрепено финансирането на неспециализирани паралелки с брой ученици под нормативно определения минимален брой в училищата в община Стара Загора за учебната 2022/2023 г. От думите на ресорния зам.-кмет Иванка Сотирова стана ясно, че от над 10 години не е имало необходимост за подобно решение. Съветниците подкрепиха субсидирането на 2 бройки за 4-класници в училището в кв. „Самара", както и 6 за първокласници в същото школо. Проблем с незапълнен изискуем минимум има и в Спортно училище „Тодор Каблешков". Допълнителни средства ще бъдат насочени за 12 ученици.  

Средствата в общ размер от 8495 лева ще бъдат осигурени за сметка на резерва за нерегулярни разходи на Община Стара Загора.

По време на заседанието стана ясно, че и двете училища ще обърнат внимание на популяризирането на възможностите, които дават образователните институции, за да отговарят паралелките на законовите разпоредби. 

Вижте още