РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Постоянен арест за мъж, заплашил с убийство майка си

Публикувано на:

По искане на Районна прокуратура–Стара Загора съдът взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 28-годишен мъж, привлечен като обвиняем за престъпление по чл.144, ал.3 вр. ал.1 от Наказателния кодекс.

Установено е, че мъжът живеел в общо домакинство с пострадалата, която му е майка. Той не бил трудово ангажиран и разчитал за задоволяване на битовите си нужди на пострадалата. Двамата често имали конфликти и скандали по повод финансови средства, тъй като бил зависим от хазартни игри и често залагал вещите си. На 6 август пострадалата била в дома си. Синът й се прибрал и обяснил, че бил заложил мобилния си телефон. Той поискал пари, за да го откупи. След отказа на пострадалата да му даде пари, той започнал да я обижда и нагрубява, ударил я и заявил, че ще я убие. Бил подаден сигнал на телефон 112 и мъжът бил задържан от полицейските служители, докато се опитвал да напусне местопроизшествието.

Престъплението, за което е привлечен в качеството на обвиняем и задържан, се наказва с лишаване от свобода до шест години.

Мъжът е криминално проявен и многократно осъждан за престъпления против собствеността, като са му налагани наказания „лишаване от свобода“, които той е изтърпял ефективно.

Районен съд–Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че е извършил престъплението, за което е привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго деяние.

Взетата мярка за неотклонение може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд–Стара Загора.

Вижте още