РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Времето през август: От 13 до 40 градуса

Публикувано на:

Най-ниските температури през август у нас ще бъдат между 13 и 18 градуса, а най-високите - между 35 и 40 градуса

Очаква се средните температури да бъдат около и над нормата, която за равнините е между 21 и 24 градуса, за високите полета - между 18 и 20 градуса, а за планините - между 13 и 17 градуса.

В по-голямата част от страната месечната сума на валежите през август ще е около и под нормата, която за равнините и високите полета е между 30 и 50 литра на квадратен метър, за Черноморието - между 20 и 35 литра на квадратен метър, а за планинските райони - от 50 до 80 литра на квадратен метър.  

През повечето дни на август времето ще е слънчево и горещо, но са възможни и краткотрайни валежи.

През повечето дни от месеца времето в страната ще бъде предимно слънчево, сухо и горещо

Относително хладно, с температури близки до обичайните, ще бъде в началото на месеца, но температурите бързо ще се повишат и през втората половина от първото десетдневие вече ще са по-високи от средните, особено в Северна и в Централна Южна България. Впоследствие температурите слабо ще се понижат, но ще останат над климатичните норми.

През третото десетдневие на август по-голяма е вероятността в по-голямата част от страната да бъде с температури по-високи от обичайните, както и времето да е сухо, без съществени валежи.

Вижте още