РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

71 решения взеха общинските съветници

Публикувано на:
На проведената редовна сесия, Общински съвет Стара Загора прие 71 решения. Преди встъпването в процедура по гласуване и разглеждане на Дневния ред, всички присъстващи в залата почетоха паметта на д-р Богдана Димитрова – Председател на Общински съвет – Стара Загора /мандат 1995-1999г./, която ни напусна вчера, на 83 години.
   
Увеличението в цените на билет за градския транспорт и на купона за ученическо хранене породи дебати, но в крайна сметка, промените се приеха и влизат в сила, съответно от 01.08.22 и от 01.09.22г. Билетът за градски транспорт ще струва 1,50 лв., а за изхранване на учениците, родителите ще заплащат с 0,90 лв. повече.
   
Общинските съветници приеха Община Стара Загора да придобие от „Индустриална зона Загоре" АД имот, предвиден за изграждане на обект публична общинска собственост – улица, въз основа на влязъл в сила ПУП, чрез замяна, както и упълномощаването на представителя на Общината, който ще участва и гласува на Общо събрание на акционерите на зоната, насрочено на 22.08.2022г.
Също с решение на Общинския съвет, беше преизбран досегашния временен управител на МЦ „Дерма Гард – Стара Загора" ЕООД за срок от още 3 месеца. Даде се и право на дружеството да проведе търг за отдаване под наем на част от блок Стационар.
След днешната редовна сесия, „Руски пазар" ще носи името „Васил Шаханов".
   
Предложението, което срещна силен отпор и бе отхвърлено от общинските съветници, е да се даде предварително съгласие за учредяване на възмездно право на строеж на „Зара Солар" ЕООД. Фирмата е подала заявление, в което излага намерението си за изграждане на фотоволтаична електрическа централа, върху имот – публична общинска собственост с площ над 1000 дка. Председателят на Общински съвет Мария Динева ще инициира среща между председателски съвет и ръководството на общината, на която да се обсъди цялостна стратегия по отношение на такъв тип инвестиции, тъй като има постъпили и други такива инвестиционни намерения, а темата изграждането на възобновяеми източници на енергия е изключително важна.
Вижте още