РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Атанас Михнев, ПП: Неизпълнението на КТД ощетява децата в училище

Публикувано на:

Старозагорският народен представител от ПП „Продължаваме промяната“ Атанас Михнев се срещна с д.ик.н. Янка Такева, председател на СБУ в централата на Синдиката на българските учители.

Срещата е продължение на разговор по проблемите на училищното образование. През миналата седмица той беше отворен по инициатива на работна група „Образование“ на ПП „Продължаваме промяната – Стара Загора“ с министъра на образованието акад. Денков.

Михнев сподели предложенията на работната група, които стъпват на приемственост между всички, работещи по проблемите и възможностите на образованието и настояват да бъде спазван колективния трудов договор, от който се вижда, че всяко училище следва да има освен учители и психолог, педагогически съветник, логопед, социален педагог, ресурсен учител. По думите на Такева международният опит показва доста добри резултати при прилагане на този модел на работа. Липсата, обаче, на кадри и нормално заплащане лишават децата от тези възможности.

В бързо развиващия се свят на свръхкомуникации и предлагане учениците понякога не се справят. Част от тях агресират, други се затварят в себе си. Това са проблеми, по които старозагорската инициативна група „Образование“ вече работи. Грамотност, изкуство и спорт са три стълба, които дават на съвременното дете увереност, познание, избор и основа за правилна реализация, сподели депутатът Михнев на срещата с Янка Такева. Тя силно подкрепи идеята за повече извънкласни дейности и общуване за децата в и извън училище.

8-ми септември е международен ден на грамотността и се надявам нашата работна група да сподели тогава реален опит в подпомагането на децата от училищна възраст по пътя им на трупане на опит, отбеляза Михнев.

Като старозагорец и депутат от 27-ми МИР той изрази задоволство от бързия темп на развитие на Тракийски университет, вече част от европейската мрежа на иновативните университети. 

Аз съм заместник-председател на Комисията по външна политика в 47-мото НС и като такъв съм коментирал темата „синя карта“ за работници от трети страни, например. Смятам, че това ще бъде малка, но добра помощ за бизнеса, убеден е Атанас Михнев. Това ще бъде и една от големите му задачи, ако животът на този Парламент бъде удължен.  Предстои му да организира среща с предприемачи, образователни институции, НПО, Агенция по заетостта и други организации по коментираните въпроси.

Вижте още