РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Румен Радев връчи третия мандат на БСП

Публикувано на:

Президентът връчи третия мандат на БСП. Той беше приет от депутата от председателя на ПГ на БСП Георги Свиленски.

"В изпълнение на Конституцията на Република България възлагам на БСП да посочи кандидат за министър-председател. БСП успя да запази добрия тон в една сложна ситуация. Показахте, че можете да търсите консенсуса и да работите с останалите политически групи. Вярвам, че ценностите, които обединяват хората от левицата - солидарност, свобода, равенство, са ценностите които трябва да се ръководи всяко едно българско правителство", обърна се държавният глава към Свиленски, който прие мандата.

"От името на ПГ на БСП искам да ви уверя, че ще положим всички усилия да съставим кабинет, който да работи за сигурността и благоденствието на българските граждани. Надявам се на отговорността на всички политически групи, които до сега заявиха загриженост да осигурим необходимата подкрепа за редовно правителство", заяви от своя страна Георги Свиленски.

Веднага след връчването на мандата коментар направи и лидерът на БСП и вицепремиер Корнелия Нинова.

"Все още нямаме кандидат за премиер. Първото, което ще направим е да сложим програмата, която изработихме преди две седмици на масата за разговори. Първи ще поканим "Продължаваме промяната", защото тя е обединяващото между трите партии, но е и възможност за обновяване на отношенията ни с досегашните партньори в правителството", коментира Нинова след получаването на мандата.

На практика това е последният шанс това Народно събрание да излъчи кабинет, след като правителството на Кирил Петков не оцеля след вот на недоверие. 

Вижте още