РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Прокуратурата обвини и задържа двама мъже за опит за кражба на метални части от локомотивно дело

Публикувано на:

Районна прокуратура – Стара Загора привлече като обвиняеми двама мъже - на 28 и 32 години, за това, че на 09.07.2022 г. в гр. Стара Загора, в съучастие помежду си, чрез използване на технически средства – гаечни ключове с различен размер, направили опит да отнемат чужди движими вещи – медни планки и други механични части от електровоз, собственост на „Локомотивно депо“ – Стара Загора към БДЖ „Товарни превози“ – Пловдив, без съгласие на собственика, с намерение противозаконно да ги присвои. Деянието е извършено в условията на опасен рецидив и е останало недовършено поради назависещи от дееца причини. Престъплението е квалифицирано по чл. 196 ал. 1 вр. чл. 195 ал. 1 вр. чл. 194 ал. 1 вр. чл. 20 вр. чл. 29 вр. чл. 18 от Наказателния кодекс.

На 09.07.2022 г. служители на „Локомотивно депо“ – Стара Загора извършвали обход на район за съхранение на неизползваеми жп съоръжения. От един от електровозите, който се съхранявал за резервни части, се чувал шум, наподобяващ разглобяване на метални елементи. След сигнализиране на полицията мъжете били заловени на място с приготвен за кражба чувал с метални части.

Двамата са осъждани и настоящото престъпление е извършено при условията на опасен рецидив. Наблюдаващият прокурор е постановил задържането им за срок до 72 часа.  По искане на Района прокуратура – Стара Загора съдът е определил мярка за неотклонение „задържане под стража“.  

Вижте още