РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Предложение: Общинското дружество "Мересев" да изработи маски за всички старозагорци на преференциални цени

Публикувано на:

Във връзка с обявяването на пандемия от Световната здравна организация заради коронавируса, общинският съветник Янко Янков входира предложение към кмета на община Стара Загора и Общинския съвет. То е за своевременно обезпечаване на жителите на община Стара Загора с противовирусни маски. Идеята на Янков е да се преведат 50 000 лв. от общинския бюджет по сметката на общинско дружество "Мересев", с които да бъдат закупени материали за производството на маски. Както стана ясно миналата седмица от управителката на дружеството Таня Славова, те са разработили и започнали производство на противовирусни маски за многократна употреба, спиращи заразата. Вечер се перат и на другия ден се носят пак.

Янко Янков предлага общинското дружество първо трябва да осигури маски на всички жители на община Стара Загора, на преференциални цени и чак тогава да започва да произвежда и продава на външни лица и контрагенти. За всички работещи в общински структури се предвиждат безплатни маски, също така и за всички работещи в общинските здравни дружества. Целта е служителите да работят спокойно и да изпълняват служебните си задължения към гражданите.
"Наш дълг е, като отговорни лица, да осигурим максимално ограничаване на разпространението на коронавируса между нашите съграждани и осигуряването на спокойствие в ежедневието им. Надявам се от общината да реагират светкавично, като входират предложение за това, от къде да бъдат пренасочени пари от бюджета, колегите да подкрепят предложението ми и да бъде гласувано още на тази сесия. Целта е да започне производството в максимално къси срокове, тъй като маските се правят бавно, а количеството е голямо, близо 170 000 бр.", коментира Янков.
Ако предложението бъде прието, всеки старозагорец срещу лична карта ще може да си купи маски на преференциални цени от фирмения магазин на "Мересев".
Вижте още