РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Ученици на стаж в най-голямата IT компания в Стара Загора

Публикувано на:

В началото на месец юли, след специален процес по кандидатстване, 32-ма ученика от различни училища започнаха своя стаж в eDynamix – най-голямата IT компания в Стара Загора и региона. Младежите са от гимназии в градовете Стара Загора, Чирпан, Казанлък, Нова Загора.

еDynamix провежда стаж за ученици не за първи път, но тази година той е с разширен обхват. Този мащаб се дължи на съвместна кампания с община Стара Загора за популяризиране на местните IT фирми и възможностите за работа в тях сред учениците от гимназии с IT профил, която се проведе през месец май.    

За подбора на стажанти

Компанията подготвя специален модел за кандидатстване за всички желаещи ученици. Включват се повече от 100 младежи. Екипът на eDynamix разглежда внимателно кандидатурата на всеки един от тях.  При подбора се взимат под внимание различни критерии - добър успех, езикови познания, препоръки от преподаватели, участие в различни олимпиади, извънкласни инициативи, допълнителни курсове и умения в различни технологии.

От eDynamix първоначално планират да поканят на стаж 10 ученика. В процеса на набиране на кандидатури обаче екипът вижда, че интересът е голям, а кандидатурите – силни. Мениджмънтът взима решение да въведе допълнителна организация и така в началото на юли стаж в IT компанията стартират 32-ма ученика.

По-голямата част от младежите попада в реална работна среда за първи път, а за екипа на eDynamix е изключително интересно да посрещнат такъв пъстър стажантски екип с ученици от най-различни учебни заведения, дори и представител от Pinellas Park Middle School, Florida, USA. Надеждата е, че освен да натрупат нови знания, младежите ще придобият и ценен работен опит.  

 

За обучението

Стажът продължава три седмици. През тази година учениците ще се обучават на най-популярния език за програмираме - Java. Ще бъдат разгледани различни теми, като след всяка от тях ще има задачи, които да затвърдят придобитите знания. Следва обучение по Аndroid. При него са предвидени индивидуални задачи спрямо нивото на всеки, които да бъдат насочени към постигането на крайната обща цел на групата - да се осъществи решение на приложение на Android, което представлява малка операционна система с различни екрани и функционалности в нея.

През цялото време учениците ще разчитат на опитни ментори от екипа на eDynamix.

В eDynamix винаги сме подкрепяли младежи, които искат да се развиват в IT сектора. Освен стажовете, имаме и специална IT академия за хора без опит или специалисти от други сектори, които искат да се преквалицират. Вярваме, че бизнесът и учебните заведения трябва да работят в тясна връзка и по тази причина от няколко години подкрепяме училищата в града по различни начини – наши специалисти се включват като лектори, ментори, провеждаме работилници и стажове. Постоянно търсим нови възможности да работим заедно с учебните заведения. Виждаме сред младежите много любопитни, амбициозни хора, на които с радост подаваме ръка, за да натрупат още знания и да продължат своето развитие в IT”, споделя Велизар Димитров, управител на eDynamix. 

 

За eDynamix

eDynamix разработва софтуерни системи за производителите на автомобили и техните оторизирани дилъри. С тях те дигитализират процесите си по продажба и обслужване на автомобили. eDynamix е основана през 2011 година, с офис в Стара Загора, представителство в Пловдив и във Великобритания, където е основният пазар на продуктите. Към момента екипа на eDynamix надхвърля 150 човека и не спира да се разраства.

Вижте още