РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

ПП върнаха мандата на президента Радев

Публикувано на:

„Продължаваме промяната“ върнаха мандата на президента Румен Радев, след като не успяха да съберат нужната им подкрепа за съставяне на правителство.  

"Г-н президент, много Ви благодаря за връчването на мандата, за съжаление не успяхме да съберем достатъчно подкрепа, за да изпълним политиките, които едно евентуално правителство би искало да може да направи. Така че връщаме мандата неизпълнен", каза Асен Василев. 

"Уважаеми господа от "Продължаваме промяната", преди една година гражданите повярваха, че държавата може да се управлява по друг начин. Оттегленият кредит на доверие към кабинета не може и не трябва да изчерпва обществените усилия за изграждане на прозрачно и отговорно към гражданите управление и вярвам, че мисията ни да променим страната ни е историческа и колкото и да е трудно, българите ще я изпълним", заяви Румен Радев. 

"Благодаря на всички Вас, които работихме с мисъл за родината, за които това понятие стои над всички други ценности и съображения", допълни Радев. 

Очаквам правителството да разработи и подготви за внасяне в Народното събрание законите, свързани с Плана за възстановяване и устойчивост, за да не продължава България да губи време и средства", допълни президентът. 

"През следващата седмица ще обявя кога ще връча мандата на втората по численост парламентарна група и очаквам това време да бъде оползотворено от правителството и парламента", обяви Радев. 

Вижте още