РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Красимир Вълчев: Напълно реална е възможността в България да има газова криза

Публикувано на:

На първо четене не подкрепихме бюджета, защото смятаме, че е вреден за България. Благоразумната бюджетна политика беше нарушена от това правителство. Трайно увеличение на държавния дълг. Прехвърляме задълженията на днешните управляващите към следващите поколения. В този бюджет нямаше нищо. Актуализацията на пенсиите е изключение. Не предложиха бюджет, който да помогне на бизнеса. Актуализацията не бюджета не предотвратява инфлацията, коментира старозагорският депутат от ГЕРБ-СДС Красимир Вълчев. Той допълни, че има поне 5% намаление на покупателната способност на хората. Всички проекти са спрени, но сметката отново не излиза и затова дефицитът беше увеличен.

„Най-важната мярка е компенсацията за бизнеса – това ще пресече инфлацията. Имаме потенциал за 40% инфлация. Безотговорното правителство не внесе предложение за компенсация на бизнеса. Разходите за храна в детските градини растат с 30%. 25 стотинки е компенсацията за гориво, но откакто ги предложиха, горивата поскъпнаха с 40%“, категоричен е Вълчев.  

„Напълно реална е възможността в България да има газова криза. Българското правителство прекрати договора с Газпром, за да се вкарат консултанти. 100 млн.лв повече на месец плащаме. Абсолютно неразумно е да нямаш алтернативи и да действаш така. Това, което беше направено, е безотговорно. Терминалите за втечнен газ са резервирани“, каза още депутатът и допълни, че редица частни компании реализират проекти за смяна на газа с тока. Според него най-добрата антикризисна мярка на това правителство е да си отиде.

„Имаме добра новина - 20% увеличение на заплатите в МВР. С оправения бюджет от опозицията увеличихме парите за заплати. Проблемът е, че този министър ще разпределя тези пари. Дано да е кратък пътят му като министър. На колегите се налага да пращат застраховките за колите от джоба, поръчките за облекло са сринати. Закриха се участъци на математически принцип – това не може да е реформа“, каза депутатът Маноил Манев.

Вижте още