РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Президентът връчи мандат за съставяне на правителство на „Продължаваме Промяната“

Публикувано на:

Държавният глава Румен Радев връчи първия мандат за съставяне на правителство в рамките на настоящия парламент на кандидата за министър-председател Асен Василев, посочен от най-голямата по численост парламентарна група в 47-ото Народно събрание - тази на "Продължаваме Промяната".

"Очаквам адекватни решения и отстояване на националния интерес за изграждане на свободна, демократична, просперираща и европейска България", каза президентът при връчването мандата.

"Българските граждани, нашето общество и институции имат нужда от сигурност и предвидимост. От надеждна защита на обществения интерес, а това означава най-вече отговорност и усилие за съставяне на стабилно правителство, което да отговори на очакванията на българските граждани", заяви Радев.  

"България е в политическа, икономическа и социална криза, посочи президентът. Българите споделят основателни тревоги за растящите цени, за нарастващата неизвестност, а реформите и средствата по Плана за възстановяване чакат своята реализация. От вчера имаме и външнополитическа криза", отбеляза още държавният глава.

Той припомни, че при връчването на мандата за съставянето на сегашното правителство в оставка, е предупредил, че ако не се предприемат решителни реформи в съдебната система – то статуквото ще потърси своя реванш. 

снимка: Дарик

Вижте още