РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Зоопаркът в Стара Загора отвори врати

Публикувано на:

На връх Еньовден, стотици нетърпеливи старозагорци и гости на града си подариха петъчна разходка из най-привлекателното място в него. Зоопаркът днес официално отвори врати след цялостното си обновяване.

Първият, прекрачил прага на реновираната зооградина, бе малкият Симеон. Посрещнаха го ръководителят на Зооградината д-р Ивелина Илиева, както и началниците на общинските отдели  "Култура" - Диана Атанасова и "Туризъм и младежки дейности" - Маргарита Крумова. Той, както и всички деца днес, получиха специален стикер – „Приятел на Зоопарк Стара Загора“.

Най-голямо щастие се четеше в лицата на най-малките. Развълнуваните малчугани с любопитство се запознаха с около 400 обитатели на зоокъта, разположен в сърцето на парк „Митрополит Методий Кусев“.

Днес Зоопаркът ще работи до 19.00 часа, а утре отваря за гости още в 9.00 сутринта. От 11.00 часа, в събота, е предвидено официалното откриване след мащабния ремонт. То ще започне с водосвет от Негово Високопреосвещенство Старозагорския митрополит Киприан. В празничната програма са включени различни арт дейности и забавления. На импровизирана сцена, насред боровите дървета, ще танцуват Общинският фолклорен ансамбъл, ще пеят и танцуват малките таланти от ДФА „Траянци“ при Център за пдокрепа и личностно развитие и Воклана студия „Розов свят“ при НЧ „Св. Климент Охридски – 1858“. Специална демонстрация са приготвили и малките представители на Прабългарска школа „Бага-тур“.

Много настроение и усмивки ще носи кът за грим и рисунки, където на всяко детско лице ще оживее животинче по избор. Кът за творчество ще кани всички любители на майсторенето на красота със сръчност. Малко след 12.00 часа, Държавен куклен театър ще привлече погледите на малките куклолюбци с веселата и поучителна приказка „Задави се Меца“.

В сутрешните часове и Катеричката Кипи ще подскача из алеите, за да подарява символични подаръци на гостите. Туристическият информационен център също ще се включи с брошури и повече информация какви са възможностите за интересно прекарване на времето под липите.

И утре входът за Зоопарка остава свободен. От неделя, 26 юни, работното време ще бъде от 8.30 до 19.30 часа, а входната такса е 2 лева за възрастни, 1 лев за всички от 7 до 18 години, а за малчуганите до 7 години си остава безплатен.

Вижте още