РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Задържаха мъж за закана за убийство и побой спрямо две деца в условията на домашно насилие

Публикувано на:

Районна прокуратура-Стара Загора привлече като обвиняем 38-годишен мъж, който на 15 юни в с. Кирилово, е причинил средна телесна повреда на повече от едно лице – момче на 17 години и момиче на 14 години. Деянието е извършено в условията на домашно насилие.

Мъжът е обвинен и за това, че на 15 юни се заканил с убийство на 17-годишното пострадало момче и това е могло да възбуди у него основателен страх за осъществяването му.

Престъпленията са квалифицирани по чл.131, ал.1,т.4 и т.5а, вр.чл.129, ал.2, вр. ал.1 от Наказателния кодекс и по чл.144, ал.3 вр. ал.1 от Наказателния кодекс.

Обвиняемият и двамата пострадали непълнолетни живеели в общо домакинство. Майката на децата заминала да работи в чужбина. Двете деца - брат и сестра, останали да живеят при мъжа, който се заявявал за техен родител. Той започнал да упражнява насилие и заплахи над тях. По делото е установено, че на 15 юни мъжът нанесъл побой на двете деца, с което им причинил средна телесна повреда. Той се заканил и с убийство на 17-годишното момче. Подаден е бил сигнал в полицията. Двете деца са под полицейска закрила, изведени са от жилището и са настанени в социален дом.

След извършено разследване и събиране на достатъчно доказателства наблюдаващият прокурор е привлякъл като обвиняем мъжа и е постановил задържането му за срок от 72 часа. Изготвил е и искане до Районен съд-Стара Загора за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“, която е уважена от съда.

Вижте още