РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Обсъждат вота на недоверие срещу правителството

Публикувано на:

Народното събрание ще проведе извънредно заседание във вторник, на което единствената точка в програмата ще бъде дебатът, свързан с вота на недоверие срещу правителството.

Засега на управляващите не им достигат гласовете за отхвърляне на вота, но при самото гласуване в залата конфигурацията може да се промени.

ГЕРБ, които са вносители на вота, имат 67 депутати. Против правителството са също и от ДПС, ИТН и „Възраждане“, или общо 125 гласа.

Управляващите събират общо 115 гласа – „Продължаваме промяната“, БСП, „Демократична България“ и шестимата независими, отцепили се от ИТН.

В сряда – 22 юни, вотът ще бъде гласуван, но ако дебатите продължат до късно, гласуването му може да бъде отложено за четвъртък. Необходими са гласовете на 121 депутати, за да бъде подкрепен.

Вотът на недоверие срещу кабинета на Кирил Петков беше внесен от парламентарната група на ГЕРБ-СДС на 15 юни. Мотивът му е за „провала на правителството във финансово-икономическата политика“. Тогава подкрепа за вота изразиха представители на „Има такъв народ“ (ИТН), ДПС и „Възраждане“.

снимка: БТА

Вижте още