РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Жълт код за интензивни валежи в 14 области

Публикувано на:

Предупредителен жълт код за интензивни валежи и гръмотевични бури издаде за 18 юни, събота, Националният институт по метеорология и хидрология. 

В 14-те области на страната, за които има предупредителен жълт код, ще се развива купесто-дъждовна облачност. Това са Шумен, Силистра, Разград, Велико Търново, Търговище, Сливен, Ловеч, Габрово, Стара Загора, Пловдив, Пазарджик, Смолян, Хасково и Кърджали. Ще има краткотрайни, временно интензивни валежи и гръмотевични бури. Ще има и условия за градушки. Количествата на валежите в тези 14 области ще са от 20 до 35 литра на квадратен метър. Максималните температури ще бъдат между 23 и 28 градуса. 

По Черноморието ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Преди обяд по северното, а след обяд на места и по южното крайбрежие ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Ще духа умерен североизточен вятър, който привечер ще отслабва. Максимални температури: 22-23 градуса. Температурата на морската вода е около 22 градуса. 

Над планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевици. Ще има условия за градушки. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър, който след обяд ще се усили. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 14, на 2000 метра - около 9 градуса.

Вижте още