РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Обвиниха и задържаха непълнолетен за грабеж

Публикувано на:

Районна прокуратура-Стара Загора привлече като обвиняем 17-годишен младеж, за това, че на 9 юни  в  гр. Казанлък е отнел чужди движими вещи – пари, раница, портмоне, служебни и дебитни карти, ключове, мобилен телефон и др. вещи от владението на пострадалата жена. Той е употребил за това сила и макар и непълнолетен е могъл да разбира свойството и значението на деянието, и да ръководи постъпките си. Престъплението е квалифицирано по чл.198 ал.1 вр. с чл. 63 ал.1 т.3 от НК.

На 9 юни, около 15:00 часа, пострадалата се прибирала от работа. Докато отключвала входната врата на жилищния блок, в който живеела, младежът я причакал и със сила издърпал дамската чанта от ръката ѝ. Той избягал, но по-късно е бил установен и задържан.

Той не е осъждан. По отношение на него са налице осем криминалистични регистрации за престъпления против собствеността – кражби и грабежи.

Задържан е за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Районна прокуратура – Стара Загора ще внесе искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Вижте още