РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Творците от Международния пленер по живопис „Дружба“ наредиха изложба в зала „Байер“

Публикувано на:

Oфициално бе открита изложбата на 26-тото издание от Международния пленер по живопис „Дружба“. Творбите си представиха 8-те талантливи участници, потопили се в магията на Стара Загора и запечатали с бои най-силните си впечатления.

„Удоволствие е за мен отново да бъда сред вас! Сърдечно благодаря за участието на творците в този така авторитетен форум, съпровождан от дългогодишна история и се надявам споменът да остане скъп за вас, да споделяте видяното и преживяното в нашия град. Пожелавам още творчески успехи, незабравими моменти и просперитет“, каза по време на откриването началникът на отдел „Култура“ към Община Стара Загора Диана Атанасова. „Събитието се превърна в традиция за Съюза на българските художници в града на липите, а Община Стара Загора отново даде своята подкрепа“, допълни тя.

Художниците получиха грамота за участие, както и юбилеен плакет с автор Тодор Ковачев, който също е част от тазгодишното издание на емблематичния пленер.

Експозицията ще остане до края на месеца в изложбена зала „Байер“ на разположение на всеки, който има желание да се наслади на майсторските творби.

 

Вижте още