РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Със споразумение приключи делото срещу тримата обвиняеми, разследвани за отвличане

Публикувано на:

Окръжен съд – Стара Загора одобри споразумение, постигнато между Окръжна прокуратура – Стара Загора, трима мъже и защитниците им.

По силата на споразумението, което има последици на влязъл в сила съдебен акт, за извършените престъпления единият обвиняем получи отделни наказания, като бе определено да изтърпи най-тежкото от тях, а именно лишаване от свобода в размер на две години и четири месеца, при първоначален „общ“ режим. И за другите двама обвиняеми, извършили повече от едно деяние, бяха определени общи наказания лишаване от свобода в размер на по две години за всеки един от тях, чиито изпълнения са отложени за срок от четири години.

От наказанията и на тримата ще бъде приспаднато времето, през което са били с постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Пред съдебния състав тримата се признаха за виновни в това, че на 30.11.2021 г. в с. Дунавци, област Стара Загора, в съучастие като извършители, отвлекли 34-годишен мъж години, като единият обвиняем бил въоръжен с пистолет, както и че на същата дата, в гориста местност, южно от връх Бузлуджа, в землището на град Шипка, област Стара Загора, в съучастие като извършители, противозаконно лишили от свобода отвлеченото лице.

Обвиняемият призна вината си и за това, че на 30.11.2021 г. в гористата местност е причинил, чрез използван от него нож, средна телесна повреда, изразяваща в нанесени прободно-порезни наранявания в коремната кухина.

Тримата обвиняеми декларираха пред съда, че са подписали доброволно споразумението, съгласни са с неговите последици и се отказват от разглеждане на делото по общия ред.

Вижте още