РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

34-годишната Златина Иванова пое организацията на БСП в Опан

Публикувано на:

Младежкият лидер Златина Иванова е избраният председател от социалистите в Опан. Това стана на 21-та отчетно-изборна конференция след като от поста се оттегли Румяна Динева. Тя представи задълбочен анализ на организационната структура, дейността на всеки социалист през годините и необходимостта от промяна.  "Благодаря за мъдрите уроци и предизвикателствата пред  социалистите – преодоляване на  кризата в обществото и  новите политически препятствия, за тях са нужни нова енергия, вяра, задружните сили  на всички и надежда, че ще успеем", каза Динева, предавайки  опита и  Благоевите завети на Иванова. Тя е на 34 години, юрисконсулт в частна фирма. Има опит като кметски наместник, ръководител група съветници и зам.- председател в местния парламент. Новото партийно ръководство се състои от 11 члена, а контролната комисия от 5. В 50-ия Конгрес на БСП от Опан ще участват трима социалисти.  

На Групата съветници конференцията възложи да провеждат ярка и конструктивна опозиционна политика. Приоритет в дейността им  да  са проблемите на жителите на община Опан и строгия контрол върху работата на кметската администрация и приетите от управляващите решения в местния парламент.

„Обединени в името на Мъглиж, да си подадем ръка и да продължим напред", така призова социалистите преизбраният председател Дияна Янева, след като направи обстоен доклад за отчетния период.  Общото събрание протече в дискусия за перспективите  на БСП и общината. Партийните активисти изслушаха отчета на общинските съветници, представен от ръководителя на Групата Златко Острешев. Всеки социалист да направи предложения, по които общинските съветници да работят през следващата година, призоваха самите те, очаквайки инициативност от делегатите. Янева ще работи с общински съвет от 9 социалисти, които съвместно с Групата „БСП за България" в местния парламент ще утвърждават политическите позиции за реална лява политика. Гости на общото събрание бяха депутатите Драгомир Стойнев и Георги Гьоков и зам.-председателят на Областния съвет Пламен Караджов.

Вижте още