РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Обилни валежи и в неделя

Публикувано на:

Времето ще се задържи предимно облачно. На много места ще има валежи, в отделни райони интензивни и с гръмотевици. По-значителни количества ще има на места в Северна и Източна България. Ще духа слаб до умерен, в източните райони временно силен север-северозападен вятър. Максималните температури ще бъдат между 22 и 27 градуса.  

Предупреждението от първа степен за опасно време остава в сила и в неделя, но само за 6 области на Северна България, Бургас и Южното Черноморие.

Враца, Плевен, Ловеч, Велико Търново, Габрово, Търговище и Бургас са областите, за където ще е в сила жълт код за значителни краткотрайни валежи и гръмотевици. Количествата за денонощието ще са до 25-30 mm.

Над Черноморието ще има значителна облачност, на много места с валежи от дъжд. Ще духа умерен до силен северен вятър. Максималните температури ще са 22-25 градуса. Температурата на морската вода е 21-23 градуса.

В планините ще бъде предимно облачно с валежи. Ще има и гръмотевици. Ще духа умерен до силен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 17, на 2000 метра - около 10 градуса. 

През първите дни от новата седмица все още ще има валежи, но ще са на по-малко места и по-слаби; в понеделник главно в северните и планинските райони, а във вторник в Южна и Източна България. Вятърът ще остане със северна компонента.

Температурите ще се повишат слабо и максималните във вторник ще са между 25 и 30 градуса.

Вижте още