РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Синоптиците предупреждават за лошо време и в събота

Публикувано на:

Над много райони в цялата страна ще продължи да се развива мощна купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни, временно интензивни валежи, придружени с гръмотевични бури. На места количествата ще са значителни и има условия за градушки. Ще духа слаб в източните райони до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са между 20 и 25 градуса. 

За днес осем области са в оранжев код за очаквани обилни дъждове и гръмотевични бури. За останалите 20 области е в сила жълт предупредителен код. 

Вечерта постепенно навсякъде валежите ще отслабват.

Над Черноморието ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност. На много места ще има краткотрайни интензивни валежи, в отделни райони придружени с гръмотевици. Ще духа до умерен вятър от източната четвърт. Максималните температури ще са 20-23 градуса, близки до температурата на морската вода. 

Над планините ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност. Ще има значителни валежи с гръмотевични бури. Ще духа умерен до силен вятър с източна компонента. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 14, на 2000 метра - около 9 градуса.

И в неделя ще има гръмотевични бури, значителни по количество валежи, на места и градушки. Вероятността за интензивни явления е голяма за много райони в Северна и Източна България. Вятърът в Източна България временно ще се усили, ще е от север-североизток, в западната половина от страната ще остане слаб до умерен, от север-северозапад. Температурите ще се повишат с градус-два.

В началото на следващата седмица остава вероятността за превалявания, но вече на по-малко места в страната и по-малко като количество; все пак на отделни места все още са възможни временно по-интензивни валежи. Ще има и слънчеви часове, главно преди обяд. Вятърът ще остане от северната четвърт, слаб до умерен. Температурите ще са с още два-три градуса по-високи. 
Вижте още