РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

"Адвокатка" е обвинена за измама в големи размери

Публикувано на:

Районна прокуратура–Стара Загора привлече като обвиняема 55-годишна жена за това, че в периода от 7 август до 18 септември 2017 г., в гр. Стара Загора, при условията на продължавано престъпление и на повторност, в немаловажен случай, с цел да набави за себе си имотна облага е поддържала заблуждение у две лица и с това е причинила имотна вреда в размер на общо 52 000 лева на две търговски дружества. Измамата е в големи размери и представлява особено тежък случай. Престъплението е квалифицирано по чл. 211 вр. чл. 210 ал.1 т. 4 вр.чл. 209 ал.1 вр.чл.28 ал.1 вр.чл.26 ал.1 от Наказателния кодекс.

Обвиняемата се представяла за адвокатка, която подготвяла документи за кандидатстване по европроекти в областта на земеделието. Свързала се с представители на две фирми със седалище в гр. Стара Загора, развиващи дейността си в този отрасъл и им обещала кандидатстване и одобрение за финансиране. Тъй като сроковете за кандидатстване били кратки, следвало предварително да се отпуснат от тях парични суми. Така представители на двете фирми извършили преводи по посочени от нея сметки за общо 52 000 лева на определени вноски. Жената обещавала, че ще използва парите, за да включи фирмите в земеделски реклами, панаирни изложения, презентации и др. По-късно представителите на двете фирми разбрали, че са били измамени, подали сигнал в полицията и е започнало разследване. Парите до момента не са възстановени. Обвиняемата няма юридическо образование, нито квалификация да извършва дейност по европроекти.

Тя е осъждана и преди за измами. Предстои Районна прокуратура–Стара Загора да внесе в съда искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо нея.

Вижте още