РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Задържаха непълнолетна за серия кражби от магазини в Казанлък

Публикувано на:

Районна прокуратура – Стара Загора привлече като обвиняема 16-годишно момиче за това, че в периода от 7 февруари до 22 март, в Казанлък, като непълнолетна, но разбирайки свойството и значението на деянието и можейки да ръководи постъпките си, при условията на продължавано престъпление – на пет пъти, е отнела чужди движими вещи на обща стойност 225 лв., от владението на собственици на търговски обекти. Престъплението е квалифицирано по чл.194 ал.1 вр.с чл.26 ал.1 вр.с чл.63 ал.1 т.3 от Наказателния кодекс.

Установено е, че непълнолетната е извършила поредица от кражби на алкохол, козметични продукти, дрехи и др., които продавала на различни лица. След обединяване на делата срещу нея е повдигнато обвинение. Срещу момичето се водят и други досъдебни производства за кражби. Спрямо нея са били прилагани превъзпитателни мерки по Закона за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.

Днес Районна прокуратура – Стара Загора ще внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“.  

Вижте още