РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Служители на Старозагорския затвор на протест

Публикувано на:

Служители на Старозагорския затвор излязоха на протест. Причинитe за недоволството им са ниското възнаграждение и липсата на достатъчно персонал.

Протестът е под надслов "Продължаваме протеста". Служителите настояват за увеличение на заплатите с 25% и реформи в сектор „Сигурност“, коментира Иван Коцев, председател на местната организация на Синдиката на служителите в затворите в България.

Последната среща с политическото ръководство е била на 1 април, но оттогава досега липсва желание за диалог от страна на държавата. А междувременно, проблемите се задълбочават - липсват млади попълнения, липсва адекватна система за мотивиране и растеж в йерархията, увеличават се случаите на агресия към служителите .  

"Ако в европейските държави  един надзирател отговаря за десет души, лишени от свобода, в България един надзирател отговаря за 50-60 затворници", допълни Коцев.

Служителите на Старозагорския затвор ще присъстват на протеста, който ще се проведе на 12 юни в София. В него ще се включат и полицаи. 

снимка: Радио Стара Загора

Вижте още